AYVA DOLMASI:OSMANLI

 


Malzemeler

  • 2 adet büyük ayva
  • 1 limonun suyu

İç harcı:

  • 2 yemek kaşığı dana kıyma
  • 2 yemek kaşığı kuzu kıyma
  • 1 tatlı kaşığı kuyruk yağı (arzuya göre)
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı çamfıstığı (dolmalık fıstık)
  • Yarım çay bardağı yarı haşlanmış pirinç
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3-4 dal maydanoz
  • 3-4 dal dereotu

Suyuna:

  • 4 çorba kaşığı pekmez
  •                                                 

    Ayva Dolması (Osmanlı) Tarifi Nasıl Yapılır?


  1. Ayvalar yıkanıp ikiye bölünür ve içi temizlenip limonlu suda 10 dakika bekletilir.
  2. Aynı limonlu suyun içine pekmez ilave edilerek ayvalar hafif yumuşayana kadar haşlanır.
  3. Diğer tarafta kıymalı iç hazırlanır.
  4. Kıyma suyunu çekene kadar kavrulur.
  5. Yağ ve soğan eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  6. Salça dışında diğer malzemeler katılarak karıştırılır ve kavrulmaya devam edilir.
  7. Salçası eklenerek kavrulur.
  8. Yarı haşlanmış pirinç ilave edilir ve suyu dökülerek suyun çekmesi beklenir.
  9. Kenarda bekleyen ayvalar borcama dizilir ve içlerine hazır olan kıyma harcından konur.
  10. Borcama ayvaların kaymamış olduğu limonlu pekmezli su dökülerek fırına verilir.
  11. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Portakallı Ördek:Fransız mutfağı

Şatobiryan:Fransız mutfağı

DÜNYA'NIN EN İYİ 10 MUTFAĞI