DÜNYA'NIN EN İYİ 10 MUTFAĞI

                                                                        İTALYAN MUTFAĞI


Özel bir yemek kültürü bulunan İtalyan yemekleri ülkenin Akdeniz kıyısında bulunmasıyla beraber sebze, et ve deniz mahsullerinin bir arada kullanıldığı etkileyici tatlardan oluşmaktadır. Yemeklerinin yanı sıra kahve, tatlı ve şarap çeşitleriyle de tanınan İtalya, damak tadına büyük önem vermektedir.

                                             YUNAN MUTFAĞI


Yunan mutfağı, bazı çeşnileri diğer Akdeniz mutfağı'ndan daha sık kullanır, yani kekik, nane, sarımsak, soğan, dereotu, kimyon, kişniş ve defne yaprakları. Diğer yaygın otlar ve baharatlar arasında fesleğen, kekik ve rezene tohumu bulunur. Maydanoz da bazı yemeklerde garnitür olarak kullanılır.

                                                               İSPANYOL MUTFAĞI


İspanyol mutfağı, Avrupa'nın bazı İber Yarımadası bölgelerinde yerel kültürü ve toplumu şekillendiren tarihi süreçlerden büyük ölçüde etkilenmiştir. Coğrafya ve iklim, pişirme yöntemleri ve mevcut malzemeler üzerinde büyük bir etkiye sahiptir.

                                                                    JAPON MUTFAĞI


Japonya'nın geleneksel mutfağı (washoku), miso çorbası ve diğer yemekler ile pilav üzerine kuruludur ve mevsimlik malzemelere vurgu yapılmaktadır. Garnitürler genellikle balık, salamura sebze ve et suyunda pişirilmiş sebzelerden oluşur.

                                                HİNT MUTFAĞI 


Hint mutfağı, genellikle bol baharatlı yemeklerden oluşan bir mutfaktır. Tatlıdan tavuğa kadar tüm yemekler baharatlıdır. Tatlılar tarçın ağırlıklı ve tavuklar köri ağırlıklıdır. Hinduluk dini sebebiyle fazla dana eti kullanılmaz. Tavuk eti ağrlıktadır.

                                           MEKSİKA MUTFAĞI


Meksika mutfağı; çok taze, çok renkli ve çok parlak renklere sahiptir. Öyle ki, leziz Meksika yemeklerinin içinde kullanılan bazı soslar, Fransız mutfağını andırır şekilde, 30'dan fazla malzemeden oluşuyor olabilir. Otantik bir Meksika yemeği taze, lezzetli ve bunların yanı sıra eğlencelidir.

                                             TÜRK MUTFAĞI


Yöreden yöreye farklılaşan lezzetleri barındıran yeme-içme biçimleri, özel gün, kutlama ve törenlerde ayrı bir anlam hatta kutsallık taşır. Türk Mutfağı, çeşit zenginliği ve damak tadına uygunluk yönünden olduğu kadar birçok yemek ve yiyecek türü ile sağlıklı ve dengeli beslenmeye ve vejetaryen mutfağına kaynaklık edebilecek örnekleri barındırmaktadır.

                                                                   AMERİKAN MUTFAĞI 


Bu mutfakta ana tahıl olarak buğday kullanılır. Pişirme stili olarak Batı ülkelerine benzeyen Amerika mutfağında, domuz, dana eti ve hindi eti çok sevilir. Kahvaltıda genelde domuz eti tercih edilir.

                                                            FRANSIZ MUTFAĞI


Fransız mutfağının oldukça kapsamlı ve köklü olmasının birçok nedeni var. Ancak bu başarının temelinin Fransa’da yemek yemekten ve yapmaktan alınan keyfe sanatsal bir değer atfedilmesi olduğunu söyleyebiliriz. Fransız yemekleri, hem göze hem mideye aynı anda hitap edebildiği zaman başarılı kabul ediliyor. Fransız şefleri yemek yaparken en sıradan malzemelerin bile içinde gizli kalmış tatları ortaya çıkarmayı amaçlıyor. Kısacası, Fransız yemekleri şefler tarafından sanatçı titizliğiyle hazırlanıyor şefim. 

                                                                     PERU MUTFAĞI


Peru dünyada patates çeşidinin ortalama 4000’e yakınını yetiştirebilmektedir. Yani Peru için patatesin anavatanı diyebiliriz. Bundan dolayı da en çok bilinen yemeklerinin de ilk malzemesi patatestir. Örneğin papa a ala huancaina krem peynire benzeyen özel huancaina soslu patates ya da causa ton balığı ya da tavukla hazırlanan patatesin olmazsa olmaz olduğu bir salatadır. Papa rellena içine kıymalı ile doldurulmuş yuvarlak büyük patates kroketler.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Portakallı Ördek:Fransız mutfağı

Şatobiryan:Fransız mutfağı