PİLİÇ TOPKAPI
TARİF:
- 8 adet kemiksiz tavuk but (hafif dövdürülecek)
İç pilav;
- 1 su bardağı pirinç
- 1 kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yarım paket kuş üzümü
- Yarım paket dolmalık fıstık
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı nane
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1, 5 çay kaşığı tuz
Üzerine;
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı su
- Öncelikle pirinçimizi yıkayıp süzüyoruz.
- Tencereye yağlarımızı alıp eritiyoruz.
- Ardından fıstık ve üzümü ekliyoruz.
- Biraz çevirip ince doğradığımız soğanları ekliyoruz.
- Soğanlar kavrulunca pirinçi ve baharatları ekliyoruz.
- Üzerini geçmeyecek kadar su ekleyip karıştırıyoruz (fırında da pişeceği için hafif diri kalmalı).
- Tavuk butlarımızı tuzlayıp bir kaseye yerleştiriyoruz.
- İçine 1 yemek kaşığı kadar pilav koyuyoruz.
- Üzerini kapatıp gerekirse kürdanla tutturuyoruz.
- Tavukları ters çevirip fırın kabına yerleştiriyoruz(Küçük bir fırın kabına hafif sıkışık şekilde koyarsak açılma olmayacaktır).
- Daha sonra hazırladığımız sosu tavukların üzerine bolca sürüyoruz.
- 180 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika üzerleri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
- 5 dakika dinlendirip servis ediyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder